2011. január 14., péntek

Palacsinta torta lemon curd-del és mandulával * *

Ez egy Angol-recept kicsit átalakítva!!!

 Hozzávalók: a tésztához
 - 30dkg liszt
 - 1 tojás
 - 2dl tej
 - 2dl víz vagy szódavíz
 - pici só, cukor
 - pár csepp vanília aroma vagy
   vaníliás cukor 
 - 3 ek. olvasztott vaj

 Hozzávalók: a töltelékhez

 - 20dkg mandula (őrölt)
 - 5dkg szeletelt mandula
 - 1 kis üveg lemon curd*( 2-3 dl)

  Elkészítése:

  A lisztet beleszórjuk egy tálba, hozzáadjuk a sót, cukrot a vajat és a  tojást.
  A tejet apránként hozzáöntjük és  folyamatos kevergetés közben hozzáadjuk a vizet is
  ( habverővel is dolgozhatunk). A tészta tejszínsűrűségű legyen!!!
  Ha túl sűrű vízzel hígíthatod.
  Sütés: a palacsinta sütőt jól felforrósítjuk ha teflon nem kell bele olaj.
  Egy kis merőkanálnyi tésztát beleöntünk és megforgatjuk hogy szétterüljön.
  Az alját szép barnára sütjük aztán megfordítjuk, de utána rögtön egy tányérra borítjuk.
  A palacsinták közé lemon curd-ot majd őrölt mandulát szórunk
  (fontos hogy először a lemon curd-ot kenjük és csak utána a mandulát,
  mert különben ráragad a kanálra a mandula!!!).
  A tetejét díszíthetjük szeletelt mandulával és citrom karikákkal!!! :-P
  Jó étvágyat!! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése