2011. január 14., péntek

Mézes krémes * * *

Mami specialitása és a kedvenc sütim!!! :-P

 Hozzávalók:

 - 1 tojás
 - 4dkg vaj
 - 1kk.szódabikarbóna
 - 2 ek. méz
 - 2,5 kanál tej
 - 15dkg liszt

 Hozzávalók: a krémhez

 - 20dkg margarin
 - 20dkg cukor
 - 1 tasak vaníliás cukor
 - 2ek. tej
 - 2ek búzadara
 - lekvár (szerintem meggy lekvárral a legfinomabb de bármilyennel lehet!!!)

Elkészítése:

 A tészta: az alapanyagokat olyan sorrendben, ahogy írtam, összekeverjük egy tálban.
 FIGYELEM, a lisztet még nem kell hozzáadni!!
 Jól összekeverjük ezt a masszát és egy vizzel kb. félig megtöltött lábas fölé tesszük!!
 Addig kevergetjük, amíg szép barna nem lesz. Ha készen van, kihűtjük és hozzáadjuk a lisztet.
 A krém: a tejet és a búzadarát megfőzzük, ( tejbegrízt készítünk) majd mikor kicsit kihűlt,
 hozzáadjuk a cukrot és a margarint.Végül jól kikeverjük!!!
 A tésztát 2 vagy 4 részre osztjuk, attól függően mekkora tepsiben fogjuk sütni őket.
 Ha kicsiben 4-re, ha nagyban 2-re és mikor kisült félbe vágjuk.
 Az első lapra rákenjük a grízes massza felét, aztán ráhelyezzük a következő lapot erre kerül a lekvár.
 A következő lapra megint gríz kerül és az utolsó, vagyis a legfelső lapjára pedig szórhatunk
 porcukrot illetve csokimázzal is leönthetjük!!
 Egy éjszaka állni hagyjuk, hogy a tészta megpuhuljon!

Tényleg megéri, mert nagyon-nagyon finom!!! :-P

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése