Mami specialitása és a kedvenc sütim!!! :-P
Hozzávalók:
- 1 tojás
- 4dkg vaj
- 1kk.szódabikarbóna
- 2 ek. méz
- 2,5 kanál tej
- 15dkg liszt
Hozzávalók: a krémhez
- 20dkg margarin
- 20dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2ek. tej
- 2ek búzadara
- lekvár (szerintem meggy lekvárral a legfinomabb de bármilyennel lehet!!!)
Elkészítése:
A tészta: az alapanyagokat olyan sorrendben, ahogy írtam, összekeverjük egy tálban.
FIGYELEM, a lisztet még nem kell hozzáadni!!
Jól összekeverjük ezt a masszát és egy vizzel kb. félig megtöltött lábas fölé tesszük!!
Addig kevergetjük, amíg szép barna nem lesz. Ha készen van, kihűtjük és hozzáadjuk a lisztet.
A krém: a tejet és a búzadarát megfőzzük, ( tejbegrízt készítünk) majd mikor kicsit kihűlt,
hozzáadjuk a cukrot és a margarint.Végül jól kikeverjük!!!
A tésztát 2 vagy 4 részre osztjuk, attól függően mekkora tepsiben fogjuk sütni őket.
Ha kicsiben 4-re, ha nagyban 2-re és mikor kisült félbe vágjuk.
Az első lapra rákenjük a grízes massza felét, aztán ráhelyezzük a következő lapot erre kerül a lekvár.
A következő lapra megint gríz kerül és az utolsó, vagyis a legfelső lapjára pedig szórhatunk
porcukrot illetve csokimázzal is leönthetjük!!
Egy éjszaka állni hagyjuk, hogy a tészta megpuhuljon!
Tényleg megéri, mert nagyon-nagyon finom!!! :-P
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése