2011. március 28., hétfő

Svájci csokitorta

Ezt a receptet Eszter nénitől kaptam!!!! 



 Hozzávalók:

 - 12,5 dkg darált mandula
 - 10 dkg darált babapiskóta
 - 20dkg főzőcsoki
 - 3ek. erős rövid kávé
 - 15 dkg vaj
 - 1 db vaníliás cukor
 - 6 db tojás
 - 20 dkg cukor
 - plusz a csokimáz csoki csoki

Elkészítése:
A csokit és a kávét egy vizes edény fölött megolvasztjuk.A mandulát ledaráljuk, a babapiskótát pedig reszeljük le kis lyukú reszelőn.A vajat habosra verjük aztán a tojássárgáját és a  cukrot is felhabosítjuk.Végül a tojásfehérjét is olyan keményre verjük hogy ha lefordítjuk ne essen ki!!!
A csokit összekeverjük a tojássárgájával, majd óvatosan össze keverjük a habokat is a babapiskótás mandulával.Egy tortaformát vajazzunk ki és öntsük bele a masszát.Előmelegített sütőben 180C-on, 45-50 percig sütjük.A tetejét megkenhetjük csokimázzal ( lásd Anya csokimáza) es diszithetjuk piritott mandulaval, vagy csokiforgaccsal is..Nagyon finom!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése