2011. július 3., vasárnap

Gyumolcs-misu (Berry-misu)

Ez a tiramisu gyumolcsos valtozata!!!

Hozzavalok:
- 5 tojas
- 2/3 bogre porcukor
- 500g mascarpone
- 1tk vanilia aroma
- 1 bogre fozo tejszin (300ml)
- 1 ek instant kave por
- 1 bogre forro viz
- 2x250g babapiskota
- 2 banan
- 400g eper
- 100g malna
- 100g afonya
- 1-2 ek instant kakaopor

Elkeszitese:

Verjuk a tojas sargakat es a cukrot addig, amig kremes nem lesz.
Ontsuk bele a mascarponet, a vanilia aromat es a kemeny habba felvert tejszinhabot.
Egy masik edenyben addig habositjuk a tojasfeherjet, amig ha fejjel lefele forditjuk is benne marad a talban.Adjuk ezt is a mascarpones kremhez, majd takarjuk le fol-pakkal es tegyuk a hutobe 30 percre.
A kavet ontsuk forro vizbe, a babapiskotakat pedig gyorsan martogassuk bele.
Rakjuk oket egy 6cm mely, 21cm x32cm szeles tepsi aljara. Tegyuk ra a mascarpone krem felet es szepen kenjuk el rajta.Helyezzuk a felszeletelt bananokat es az eprek felet a tetejere es szorjuk meg a kakaoporral.Ezutan tegyunk ra egy ujabb reteg kaves babapiskotat es kremet.Hagyjuk allni a hutoben kb 4 oraig.Talalas elott tegyuk a tetejere a tobbi gyumolcsot es diszithetjuk meg csoki forgaccsal is,
hogy meg szebb legyen..
Nagyon nagyon finom nyari desszert!!


2 megjegyzés:

  1. Virág!
    Ez nagyon jól néz ki, és tetszik, hogy kávés és gyümi is van benne. Kár, hogy nem tudtuk megkóstolni. Ha hazajössz csinálj nekünk is...De találj ki most már valami diétás sütit is, mert mindenkit felhízlalsz:)))

    VálaszTörlés
  2. Oke megprobalok kitalalni valamit mar ram is ram ferneXD

    VálaszTörlés