A blog története

Ezt az egész blogot az iskolai évesmunkám miatt kezdtem el csinálni...
8-adikos voltam és kellett választanom egy témát amiről írok és csinálok valami kreatív munkát is hozzá.
Sokáig nem tudtam hogy mi legyen, aztán egyszer a tesóim szülinapi tortáját csináltam
anyukámmal és akkor kérdezte tőlem, hogy nem akarok-e erről írni.
Nagyon megörültem és arra gondoltam elmehetnek megnézni egy cukrászdát.
Ez sajnos nem sikerült így tovább gondolkodtunk mi is legyen pontosan.
Én nagyon szeretek utazni és eddig legtöbb időt Dublinban, Írországban töltöttem.
Ez volt a másik ötlet hogy ez is jó téma lenne és végül összekevertem a két tervet az országokkal kapcsolatos elképzelésemet és a cukrászdát. Így született meg a VILÁGSÜTIJEI cím.
Elkezdtem írogatni a külföldi ismerőseimnek.
Először egy spanyol lánynak írtam, akit meg Írországból egy táborból ismerek.
Ő nemsokára válaszolt is és elküldte nekem a roscón de reyes háromkirályok napi süti receptjét.
Így kezdődött el, aztán lett több és több...
Végül mar minden recept össze-vissza keveredett és akkor határoztam el hogy csinálok egy blogot.
A bátyám segített elkezdeni és aztán mar ment "magától".
Minden receptet felírtam ide és hozza mellékeltem a képet is róla.
Megtaláltuk ezt a csíkos háttér  képet, amikor épp a jobbnál-jobb sütis képeket nézegettük és úgy döntöttünk ez jó lesz.Azóta mar többször meg akartam változtatni, de az ismerősök mindig hiányoltak, szóval vissza raktam az eredetit.
Amikor megkaptam egy receptet mindig megnéztem, és eleinte barmi volt is kipróbáltam.
Pár alkalom után aztán, mikor napokat töltöttem egy suti elkészítésével úgy döntöttem nem kötelező nekem minden sütit megsütnöm amit küldenek, csak amit szeretnek.
Így szűkült a választék, mert nem édesség recepteket kértem innentől kezdve hanem csak sütiket.
Néha persze teszek egy-két kivételt, de úgy alapjában sütök.
Ősz végén kezdtem el ezt a projektet és húsvétig kellett vele elkészülnöm.
Nehezen de végül sikerült befejeznem a szakácskönyvet ami a kreatív oldala volt a feladatnak.
60 oldalas lett és kézzel írtam meg az egészet. Minden recept benne van, képpel, hogy kitol kaptam és milyen országból. Az volt a cél, hogy ne egy 200-adik ugyanolyan szakácskönyvet csináljak mint amiket a boltban is árulnak, hanem valami különlegeset.
Azt hiszem ez úgy nagyjából sikerült is (remélem).Sok receptet leírtam, vagy beragasztottam az eredeti nyelven is pl. angolul, spanyolul, oroszul vagy japánul.
A fel órás előadást is megtartottam róla, ahova elvittem kóstolóba az 5 kedvenc sütimet a könyvből.
Az eredménye pedig az egész munkámnak az lett, hogy megtanultam sütni, megismerkedtem sok emberrel és lett egy saját szakácskönyvem is..