2014. augusztus 20., szerda

Tejszínes csokitorta

Hozzávalók:

(Egy 20cm-es tortához)
 - 150g étcsokoládé
 - 75g puha margarin
 - 4 tojás
 - 100g cukor
 - 30g liszt
 - 1 tk sütőpor

A krémhez:

 - 2 ek holland kakaópor
 - 2 ek kristálycukor
 - 75g margarin
 - pár csepp víz
 - 180ml habtejszín

Elkészítése:

A sütőt melegítsük elő 180C-ra és a sütőforma oldalát vajazzuk, majd lisztezzük ki. Az aljába tegyünk sütőpapírt, hogy biztosan ne ragadjon oda. A csokit olvasszuk fel, majd tegyük félre. A tojásokat válasszuk szét és a sárgáját keverjük habosra a cukorral és a margarinnal. A fehérjét habverővel verjük kemény habbá, majd a lisztet, a sütőport és a csokit keverjük a tojássárgás masszába. A végén óvatosan forgassuk bele a fehérjét, majd az egészet öntsük a sütőformába és süssük 20percig. Ekkor tegyünk a tetejére egy alufóliát és még 15 percig süssük.
Amikor kihült vegyük ki a formából és vágjuk ketté a piskótát.
A krém elkészítése nagyon egyszerű: verjük föl a tejszínt majd egy edénybe folyamatos kevergetés mellett az összes hozzávalót olvasszuk meg. Annyi vizet kell hozzáadni hogy szép folyós legyen, de ne túlságosan. Ekkor adjuk hozzá a tejszínt és már kenhetjük is a piskóta lapok közé illetve a tetejére. Tegyük a hűtőbe amíg megkeményedik és teljesen kihül majd tetszés szerint díszíthetjük!

U.i. Saját receptem! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése