2014. augusztus 14., csütörtök

Narancsos-mandulás csokitorta

Laktóz és glutén mentes recept

Hozzávalók: 20cm-es tortához


 - 1 nagy vékony héjú narancs
 - 6 tojás
 - 1tk sütőpor
 - 1/2 tk szódabikarbóna
 - 200g őrölt mandula
 - 250g porcukor
 - 50g kakaópor

Elkészítése:

A narancsot tegyük egy fazékba (még a sütés előtti este, ha ez lehetséges) adjunk hozzá hideg vizet és főzzük 2 óráig, amíg megpuhul. Hűtsük ki és csöpögtessük le, (másnap) ezután magozzuk ki és turmixoljuk össze mindenestül. A sütőt melegítsük elő 180C-ra és a tortaformát béleljük sütőpapírral.
A tojásokat, a sütőport, a szódabikarbónát, a mandulát, a cukrot és a kakaóport öntsük a turmixgépbe a narancs mellé és keverjük míg egy jó állagú tésztát nem kapunk. A masszát öntsük a tortaformába és süssük egy óráig. 45 percnél nézzünk be a sütőbe és tartsunk tűpróbát, ha nem ragad már ki is vehetjük, de ha ragad takarjuk le fóliával és süssük tovább. Amikor kihűlt borítsuk ki a formából vágjuk félbe és töltsük meg narancslekvárral, vagy csak díszítsük a tetejét ízlés szerint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése