2014. augusztus 20., szerda

Barackos pite

Hozzávalók:

- 30dkg liszt
 - 20dkg margarin
 - 10dkg porcukor
 - 1 tojás
 - 4 barack (nektarin)
 - zsemlemorzsa
 - 4-5 ek cukor
 - porcukor
 - menta levél

Elkászítése:

A cukrot és a lisztet összekeverjük majd belemorzsoljuk a puha margarint és hozzáadjuk a tojás sárgáját. Eddig gyúrjuk míg egy szép puha tésztát kapunk. Tegyük a hűtőbe 30 percre
( nem baj ha nem rakjuk be, csak nehezebb kicsit kinyújtani).
Ezalatt szeleteljük fel a barackokat, majd nyújtsuk ki a tészta 3/4 részét.
Ezzel béleljük ki a kerek tortaformát, vagy pite formát, és szórjuk meg
zsemlemorzsával, hogy elnyelje a nedvességet. Helyezzük a barackokat szépen körbe, hogy befedje az egészet és szórjuk meg cukorral ízlés szerint. A maradék tésztát gyúrjuk össze, aztán nyújtsuk ki szép kerekre és fedjük le vele a barackos piténket.
Lehet csak csíkokat is rakni ha kevesebb a tészta, vagy bármilyen mintát. A tetejét szúrkáljuk meg villával, aztán tegyük előmelegített sütőbe (180' C) és süssük kb. 20 percig amíg megbarnul a teteje. Mikor kihűlt szórjuk meg porcukorral és díszítsük egy-két menta levéllel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése