2015. február 24., kedd

Narancsos túrótorta erdei gyümölccsel

Egy 22cm-es tortához

A piskótához:

 - 3 tojás
 - 2 narancs leve
 - 2 bögre cukor (30dkg)
 - 2 púpos ek vaj
 - 2 bögre liszt (220g)
 - 1 csapott ek sütőpor

A krémhez:

 - 50 dkg túró
 - 10 dkg cukor
 - 1 narancs reszelt héja
 - 2,5 dl (hulala) habtejszín
 - 2 csomag habfixáló
 - 30-40 dkg vegyes gyümölcs (fagyasztott is lehet)

 Elkészítése:

A tojásokat válasszuk szét és verjük fel először a fehérjét, majd a sárgáját is.
Tegyük bele a sárgájába a 2 bögre cukrot, a vajat (felolvasztva), a lisztet, sütőport és a narancsok kifacsart levét. Keverjük bele a tojásfehérjét is, de óvatosan hogy ne essen össze.
Ezután öntsük az egészet a sütőformába és 180C fokra előmelegített sütőben, szép lassan süssük 30- 35 percig vagy amíg aranybarnára nem sül.
A túrót törjük össze 2 dl tejszínnel és a cukorral majd botmixerrel keverjük krémesre. A maradék tejszínt verjük habosra a habfixálóval, és adjuk a túrós masszához a lereszelt narancshéjjal együtt.
A piskótát vágjuk szét amikor kihült (2 vagy 3 részre, ahogy tetszik) és töltsük be a túrókrémmel. Szórjunk minden szint közé gyümölcsöt ( nem kell aggódni a levet beissza a túró) és a tetejére a maradékot. Hűtőben tároljuk tálalásig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése