Egy 22cm-es tortához
A piskótához:
- 3 tojás
- 2 narancs leve
- 2 bögre cukor (30dkg)
- 2 púpos ek vaj
- 2 bögre liszt (220g)
- 1 csapott ek sütőpor
A krémhez:
- 50 dkg túró
- 10 dkg cukor
- 1 narancs reszelt héja
- 2,5 dl (hulala) habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- 30-40 dkg vegyes gyümölcs (fagyasztott is lehet)
Elkészítése:
A tojásokat válasszuk szét és verjük fel először a fehérjét, majd a sárgáját is.
Tegyük bele a sárgájába a 2 bögre cukrot, a vajat (felolvasztva), a lisztet, sütőport és a narancsok kifacsart levét. Keverjük bele a tojásfehérjét is, de óvatosan hogy ne essen össze.
Ezután öntsük az egészet a sütőformába és 180C fokra előmelegített sütőben, szép lassan süssük 30- 35 percig vagy amíg aranybarnára nem sül.
A túrót törjük össze 2 dl tejszínnel és a cukorral majd botmixerrel keverjük krémesre. A maradék tejszínt verjük habosra a habfixálóval, és adjuk a túrós masszához a lereszelt narancshéjjal együtt.
A piskótát vágjuk szét amikor kihült (2 vagy 3 részre, ahogy tetszik) és töltsük be a túrókrémmel. Szórjunk minden szint közé gyümölcsöt ( nem kell aggódni a levet beissza a túró) és a tetejére a maradékot. Hűtőben tároljuk tálalásig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése