2014. augusztus 2., szombat

Extra csokitorta

Hozzávalók:

 - 120g margarin
 - 120g porcukor
 - 2 db tojás
 - 120g liszt
 - 30g kakaópor
 - 100g csokoládé
 - 100g tej
 - 5g sütőpor

A krémhez:

 - 150g tej
 - 20g liszt
 - 100g vaj
 - 70g porcukor
 - 40g kakaópor
 - 20g vaníliás cukor
 - 50g tejszín

Elkészítése:

A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd egyesével hozzákeverjük a tojásokat. Összekeverjük a lisztet, a kakaóport, a csokidarabokat és a sütőport. Ha ez megvan a tej hozzáadásával szép masszává dolgozzuk. Előmelegített sütőben 170C-on egy sütőkarikában megsütjük.
A krém: A tejet a liszttel elkeverjük és egy sűrű krémet főzünk belőle. A vajat megolvasztjuk és hozzákeverjük a porcukrot, a kakaóport és a vaníliás cukrot. Ezt összekeverjük a főzött krémmel  és a végén belevegyítjük a folyékony tejszínt a krémbe. A 3 részre vágott piskótánkat betöltjük és megkenjük a krémmel majd hűtőbe tesszük hogy megdermedjen és díszítjük.

(tanfolyamon tanultam)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése