Hozzávalók:
- 120g margarin
- 120g porcukor
- 2 db tojás
- 120g liszt
- 30g kakaópor
- 100g csokoládé
- 100g tej
- 5g sütőpor
A krémhez:
- 150g tej
- 20g liszt
- 100g vaj
- 70g porcukor
- 40g kakaópor
- 20g vaníliás cukor
- 50g tejszín
Elkészítése:
A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd egyesével hozzákeverjük a tojásokat. Összekeverjük a lisztet, a kakaóport, a csokidarabokat és a sütőport. Ha ez megvan a tej hozzáadásával szép masszává dolgozzuk. Előmelegített sütőben 170C-on egy sütőkarikában megsütjük.
A krém: A tejet a liszttel elkeverjük és egy sűrű krémet főzünk belőle. A vajat megolvasztjuk és hozzákeverjük a porcukrot, a kakaóport és a vaníliás cukrot. Ezt összekeverjük a főzött krémmel és a végén belevegyítjük a folyékony tejszínt a krémbe. A 3 részre vágott piskótánkat betöltjük és megkenjük a krémmel majd hűtőbe tesszük hogy megdermedjen és díszítjük.
(tanfolyamon tanultam)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése