2014. július 28., hétfő

Gesztenye torta


Hozzávalók: 18-20 cm-es tortához

Piskóta:

 - 3 tojás
 - 15 dkg kristálycukor
 - 15 dkg liszt
 - 1/2 sütőpor

Krém:
 - 2 csomag gesztenyemassza
 - 20 dkg vaj/margarin
 - 4 ek kakaópor
 - 8 ek kristálycukor
 - kis víz

Elkészítés:

A piskótához a 3 tojást szétválasztjuk, külön-külön egy nagyobb tálba tesszük őket. A
sárgájákat a 15 dkg kristálycukorral habosra keverjük. A fehérjéket 3 kanál vízzel felverjük.
Egy harmadik tálban a lisztet elkeverjük a sütőporral. Ezt követően a felvert tojásfehérjét és
a lisztet 3-4 részre osztjuk és a cukorral kikevert sárgájákhoz felváltva adogatjuk. A masszát
mindig jól összekeverjük. Ha ezzel elkészültünk, a masszát kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, kb. 160 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.

A krémhez a gesztenyemasszát és a vajat/margarint jól összekeverjük (ha a gesztenye nem
cukros, egy kicsit édesíthetjük is, de általában nem kell). Csoki fondant készítünk, ehhez a 4
ek kakaót és a 8 ek cukrot egy lábosba tesszük, és nagyon pici vízzel, kis tűzön összemelegítjük.
Végül a fondant a masszához kell önteni, újra
összekeverni, s mehet a piskótalapok közé és a tortára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése