2011. szeptember 29., csütörtök

Császármorzsa

Ez egy nagyon egyszerű recept!!!

Hozzávalók: 4 főre

 - 20dkg liszt
 - 3 tojás
 - 5dkg cukor
 - 4 dl tej
 mazsola
 olaj a sütéshez
 porcukor, lekvár, fahéj

Elkészítése:

A lisztet, sót, a tojássárgákat, a cukrot és a tejet keverjük össze egy tálban. Csomó mentesre!A tojás fehérjét verjük fel kemény habbá és óvatosan forgassuk bele a lisztes tojásos masszába.Az elején szerintem úgy néz ki, mint a madártej. na mindegy.. A serpenyőbe tegyünk egy kis olajat, vagy vajat és forrósítsuk fel.
Aztán öntsük bele a massza felét ( olyan lesz majdnem mint az amerikai palacsinta). Amikor úgy érezzük hogy megsült az alja kezdjük el kevergetni és törjük jól össze egy fakanállal. Nemsokára el is zárhatjuk a tűzhelyet. Még egy kicsit kevergessük, aztán szedjük kistányérokra és porcukorral, lekvárral, vagy fahéjjal tálaljuk még melegen!!!
Szerintem nagyon finom és egyszerű is, gyorsan elkészül!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése