2011. október 9., vasárnap

Almakarikák bundában

Ezt  egyik este találtuk ki, amikor ki akartuk próbálni anyukám új alma pucoló és karikázó szerkezetét, amit a szülinapjára kapott. Lehet krumplit vagy bármilyen hasonló zöldséget, gyümölcsöt is használni hozzá. Csak persze a krumplit nem kell palacsinta tésztába forgatni, azt inkább szimplán kisütni jobbXD

Hozzávalók:

 - 1 tojás
 - 20dkg liszt
 - 1,5dl tej
 - 3 nagy alma
 - olaj a sütéshez
 - porcukor


Elkészítése:


Az almákat pucoljuk meg és vágjuk ki a csumáját. Aztán vágjuk vékony karikákra őket.
Én ezt a 2 műveletet Anya zseniális gépezetével csináltam meg!!
Szóval ha kész az alma keverjük meg a palacsinta tészta szerű tésztát, csak kicsit legyen sűrűbb
( tojás, liszt, tej).

 Egy serpenyőbe tegyünk olajat, forrósítsuk fel, majd
  az almakarikákat mártsuk a tésztába és gyorsan rakjuk a serpenyőbe. Próbáljuk úgy csinálni, hogy minél több tészta maradjon az almán, amikor a serpenyőbe átrakjuk. Ha az egyik fele szépen megsült akkor fordítsuk meg és a másik felét is süssük ugyanolyan szép barnára. Rakjuk ki a kész almákat egy szalvétával kibélelt tányérra majd még melegen tálaljuk mondjuk fahéjas porcukorral, vagy ahogy tetszik. Ha eszedbe jut még hozzá valami írd ide nekem:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése