Ez egy angol sütemény recept!
Hozzávalók:
- 30dkg piros gyümölcs
- 1ek. liszt
- 2ek. cukor
A morzsához:
- 15dkg liszt
- fél tasak sütőpor
- 10 dkg cukor
- 1kk. őrölt fahéj
- csipet só
- kevés reszelt gyömbér
- 10dkg vaj
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 108 fokra.
a morzsához való alapanyagokat jól összekeverjük, de vigyázzunk, hogy a vaj szét ne olvadjon.
Vajazzunk ki egy tepsit vagy jénait és az alját borítsuk be a gyümölcsökkel.
Szórjuk rá a cukrot és a lisztet, majd öntsük a tetejére a morzsát.
180 fokon kb. 25 percig süssük és ha szép barnára sült a teteje, vegyük ki a sütőből.
Ha egy kicsit kihűlt tegyük kistányérokba és vanília fagyival vagy anélkül tálaljuk.
Nagyon nagyon finom!:P
Étteremben pedig az egészet belerakják egy olyan
tésztába mint a Mince pie (lásd Mince pie), es tejszinhabbal ill. vanilia pudinggal és egy pici lekvárral a közepén tálalják.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése