Hozzávalók: 8nagy, vagy 16kicsi kekszhez
- 75g vaj
- 75g zabpehely
- 100g porcukor
- 1 tojás
- 2ek. sima liszt
- 2tk. sütőpor
A krémhez:
- 1 lime
- 250g mascarpone sajt
- 25g porcukor
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A vajat tegyük egy kis lábosba és lassan olvasszuk fel. Vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a zabpelyhet ill. a porcukrot és hagyjuk állni 3 percig. A tojást üssük bele egy kis tálkába, majd öntsük a zabpelyhes keverékhez.
Adjuk hozzá a lisztet és a sütőport és keverjük simára a masszát. Egy (vagy ha van egy másik tepsi is, 2) tepsit béleljünk ki sütőpapírral és rakjunk rá 4 púpozott evőkanál tésztát, vagy 6 púpozott teáskanál tésztát ha kisebb kekszeket akarunk. Tegyük a sütőbe kb 10percre, aztán vegyük ki és hagyjuk kihülni.
Most jöhet a lime krém elkészítése. Reszeljük le a lime héját és keverjük össze a mascarpone-val egy kis tálban. Adjuk hozzá a porcukrot és verjük egy kanállal csomómentesre. Ugyanezt megcsinálhatjuk citrommal is..
Ha kész kenjük a kekszek közé és rakjuk egy tányérra. Én tortának csináltam, ezért jó nagyokat csináltam és egymás tetejére raktam őket de eredetileg kettesével kell össze pároztatni őket!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése