2011. szeptember 18., vasárnap

Lime-krémes keksz

Hozzávalók: 8nagy, vagy 16kicsi kekszhez

 - 75g vaj
 - 75g zabpehely
 - 100g porcukor
 - 1 tojás
 - 2ek. sima liszt
 - 2tk. sütőpor

A krémhez:

 - 1 lime
 - 250g mascarpone sajt
- 25g porcukor


Elkészítése:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A vajat tegyük egy kis lábosba és lassan olvasszuk fel. Vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a zabpelyhet ill. a porcukrot és hagyjuk állni 3 percig. A tojást üssük bele egy kis tálkába, majd öntsük a zabpelyhes keverékhez.
Adjuk hozzá a lisztet és a sütőport és keverjük simára a masszát. Egy (vagy ha van egy másik tepsi is, 2) tepsit béleljünk ki sütőpapírral és rakjunk rá 4 púpozott evőkanál tésztát, vagy 6 púpozott teáskanál tésztát ha kisebb kekszeket akarunk. Tegyük a sütőbe kb 10percre, aztán vegyük ki és hagyjuk kihülni.
Most jöhet a lime krém elkészítése. Reszeljük le a lime héját és keverjük össze a mascarpone-val egy kis tálban. Adjuk hozzá a porcukrot és verjük egy kanállal csomómentesre. Ugyanezt megcsinálhatjuk citrommal is..
Ha kész kenjük a kekszek közé és rakjuk egy tányérra. Én tortának csináltam, ezért jó nagyokat csináltam és egymás tetejére raktam őket de eredetileg kettesével kell össze pároztatni őket!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése