2011. február 6., vasárnap

Macskaszem (szemafor)

  Hozzávalók: 6 rúdhoz

 - 50dkg liszt
 - 3 tojás sárgája
 - 1 cs. vaníliás cukor
 - 4dkg élesztő
 - 10dkg margarin
 - 2dl tej
 - 10 dkg cukor

  Töltelékhez:

 - 20dkg cukor
 - 1 cs. vaníliás cukor
 - 3 tojás fehérje
 - 2 kanál lekvár
 - 20dkg dió
 - 1 üveg meggybefőtt (magozott)


  Elkészítése:

  A tésztához való alapanyagokat jól összegyúrjuk,az élesztőt felfuttatjuk a tejben
  és hogy könnyebb dolgunk legyen felolvaszthatjuk a margarint is.
  Kenyér tésztához hasonló állagú legyen
  és 1 óráig kelni hagyjuk (jó meleg helyen tartsuk).
  Ha megkelt 6 darab-ra osztjuk.
  A töltelékhez a tojásfehérjét felverjük és óvatosan mindent hozzáadunk!!! VIGYÁZZUNK hogy a
  habot ne törjük nagyon össze!!
  A tésztákat nyújtsuk kb. olyan hosszúra mint a tepsi és a két oldalára rakjuk szép sorban a meggyet (mint a
  képen).Aztán hajtsuk be a két oldalát nyomogassuk össze és kenjük a közepébe a diós krémet.Közepesen
  meleg(180 fok) sütőben kb 30 percig sütjük. Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és porcukorral díszíthetjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése