Hozzávalók: 6 rúdhoz
- 50dkg liszt
- 3 tojás sárgája
- 1 cs. vaníliás cukor
- 4dkg élesztő
- 10dkg margarin
- 2dl tej
- 10 dkg cukor
Töltelékhez:
- 20dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 3 tojás fehérje
- 2 kanál lekvár
- 20dkg dió
- 1 üveg meggybefőtt (magozott)
Elkészítése:
A tésztához való alapanyagokat jól összegyúrjuk,az élesztőt felfuttatjuk a tejben
és hogy könnyebb dolgunk legyen felolvaszthatjuk a margarint is.
Kenyér tésztához hasonló állagú legyen
és 1 óráig kelni hagyjuk (jó meleg helyen tartsuk).
Ha megkelt 6 darab-ra osztjuk.
A töltelékhez a tojásfehérjét felverjük és óvatosan mindent hozzáadunk!!! VIGYÁZZUNK hogy a
habot ne törjük nagyon össze!!
A tésztákat nyújtsuk kb. olyan hosszúra mint a tepsi és a két oldalára rakjuk szép sorban a meggyet (mint a
képen).Aztán hajtsuk be a két oldalát nyomogassuk össze és kenjük a közepébe a diós krémet.Közepesen
meleg(180 fok) sütőben kb 30 percig sütjük. Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és porcukorral díszíthetjük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése