2011. február 26., szombat

Görög halva

Hozzávalók:

 - 35dkg cukor
 - 1,5dl olaj
 - 10dkg finom dara
 - 15dkg durva dara
   (kukorica vagy búza dara)
 - őrölt fahéj
   mazsola vagy diófélék

Elkészítése:

A cukrot lábasban fél liter vízzel felöntve addig főzzük,amíg kicsit besűrűsödik.
Közben végig kevergessük, hogy le ne égjen!
Közben egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és beletesszük az összes darát.Folyamatosan
kevergetve megpirítjuk, mint a zsemlemorzsát.
Aztán ráöntjük a cukros lét és még egy kicsit főzzük együtt őket, amíg elválik a serpenyő falától.
Tálalhatjuk fahéjjal, mazsolával és diófélékkel is.
Szerintem nagyon édes és hát..... nem lett a kedvencem!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése