2014. július 28., hétfő

Csokoládé mousse torta

Hozzávalók: 32cm-es tortához

 - 100g vaj
 - 100g porcukor
 - 2db tojás
 - 100g liszt
 - csipet sütőpor

Krém:

 - 6db tojássárgája
 - 100g porcukor
 - 100g étcsoki
 - 75g étcsoki
 - 100g fehércsoki
 - 510g habtejszín
 - 20g zselatin
 - 190g víz
 - 20g kakaópor

1. A piskóta elkészítése: A vajat, a porcukorral és a tojással kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a lisztet és a sütőport. Sütőpapírra egy 32cm-es kerek lapot csinálunk a masszából és előmelegített sütőben 190C-on megsütjük.
2.A krémekhez: a tojássárgáját a porcukorral kihabosítjuk és három felé osztjuk. A csokoládékat külön-külön tálakban megolvasztjuk.
  a) Étcsokis krém: A tojássárgás hab 1/3 részét összekeverjük a 100g olvasztott étcsokoládéval, majd hozzáadjuk a vízben feloldott, langyos zselatin 1/3 részét (70g), 20g kakaóport és a felvert tejszínhab 1/3 részét (170g).
  b)Tejcsokis krém:A tojássárgás hab 1/3 részét összekeverjük a 75g olvasztott étcsokoládéval, majd hozzáadjuk a vízben feloldott, langyos zselatin 1/3 részét (70g), 20g kakaóport és a felvert tejszínhab 1/3 részét (170g).
  c) Fehércsokis krém:A tojássárgás hab 1/3 részét összekeverjük a 100g olvasztott fehércsokoládéval, majd hozzáadjuk a vízben feloldott, langyos zselatin 1/3 részét (70g), 20g kakaóport és a felvert tejszínhab 1/3 részét (170g).

A torta összeállítása:A piskótát egy kerek tortakarikába rakjuk, aminek az oldalát kibéleltük sütőpapírral, vagy cukrászdákban használatos kemény fóliával. A piskótára szépen rétegesen ráöntjük az étcsoki masszát, a tejcsoki masszát , és végül a fehércsoki masszát. A tetejét tetszés szerint díszíthetjük és hidegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése