Hozzávalók: 32cm-es tortához
- 100g vaj
- 100g porcukor
- 2db tojás
- 100g liszt
- csipet sütőpor
Krém:
- 6db tojássárgája
- 100g porcukor
- 100g étcsoki
- 75g étcsoki
- 100g fehércsoki
- 510g habtejszín
- 20g zselatin
- 190g víz
- 20g kakaópor
1. A piskóta elkészítése: A vajat, a porcukorral és a tojással kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a lisztet és a sütőport. Sütőpapírra egy 32cm-es kerek lapot csinálunk a masszából és előmelegített sütőben 190C-on megsütjük.
2.A krémekhez: a tojássárgáját a porcukorral kihabosítjuk és három felé osztjuk. A csokoládékat külön-külön tálakban megolvasztjuk.
a) Étcsokis krém: A tojássárgás hab 1/3 részét összekeverjük a 100g olvasztott étcsokoládéval, majd hozzáadjuk a vízben feloldott, langyos zselatin 1/3 részét (70g), 20g kakaóport és a felvert tejszínhab 1/3 részét (170g).
b)Tejcsokis krém:A tojássárgás hab 1/3 részét összekeverjük a 75g olvasztott
étcsokoládéval, majd hozzáadjuk a vízben feloldott, langyos zselatin 1/3
részét (70g), 20g kakaóport és a felvert tejszínhab 1/3 részét (170g).
c) Fehércsokis krém:A tojássárgás hab 1/3 részét összekeverjük a 100g olvasztott fehércsokoládéval, majd hozzáadjuk a vízben feloldott, langyos zselatin 1/3
részét (70g), 20g kakaóport és a felvert tejszínhab 1/3 részét (170g).
A torta összeállítása:A piskótát egy kerek tortakarikába rakjuk, aminek az oldalát kibéleltük sütőpapírral, vagy cukrászdákban használatos kemény fóliával. A piskótára szépen rétegesen ráöntjük az étcsoki masszát, a tejcsoki masszát , és végül a fehércsoki masszát. A tetejét tetszés szerint díszíthetjük és hidegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése