2014. július 28., hétfő

Fehércsokis gyümölcstorta

Hozzávalók: 10 főre

 - 115g fehér csoki, apróra vágva
Ennél sokkal nagyobb lesz! :)
 - 120ml habtejszín
 - 120ml tej
 - 1ek vanília esszencia
 - 115g szoba hőmérsékletű margarin
 - 175g cukor 
 - 3 tojás
 - 275g liszt
 - 1tk sütőpor
 - csipet só
 Díszítés:
 - 675g friss gyümölcs- eper/málna/barack
(- 750ml habtejszín
 - 30ml rum, vagy gyümölcs ízű likőr)
 A krém-hez:

 - 250g fehércsoki
 - 350ml habtejszín
 - 30ml rum, vagy gyümölcs ízű likőr 

Elkészítése:

1. A sütőt melegítsük elő 180C-ra. Vajazzuk ki két 23x5cm-es tortaforma oldalát, majd az alját béleljük ki sütőpapírral. A csokit és a tejszínt olvasszuk fel kis láng fölött, folyamatos kevergetéssel, majd adjuk hozzá a tejet és a vanília esszenciát.

2.Elektromos habverővel verjük habosra a margarint a cukorral, majd egyenként keverjük bele a tojásokat.

3.Egy kisebb edényben keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót. Óvatosan tegyük a lisztes és a csokis masszát a tojásokhoz és mikor összekeveredett gyorsan öntsük a tortaformába.

4.  20-25 percig sütjük, majd hagyjuk 10 percig hülni. Húzzuk le róla a sütőpapírt és várjuk meg míg teljesen kihűl.

5. A krém: A csokit olvasszuk és keverjük bele a felvert tejszínt, majd adjuk hozzá a likőrt. Kézi habverővel keverjük, amíg eléri a kívánt sűrűséget. Mindkét piskótát vágjuk félbe és töltsük be a krémmel és a felvágott, meghámozott gyümölcsökkel. A maradék habot kenjük a torta tetejére, és díszítsük ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése