- 115g fehér csoki, apróra vágva
Ennél sokkal nagyobb lesz! :) |
- 120ml tej
- 1ek vanília esszencia
- 115g szoba hőmérsékletű margarin
- 175g cukor
- 3 tojás
- 275g liszt
- 1tk sütőpor
- csipet só
Díszítés:
- 675g friss gyümölcs- eper/málna/barack
(- 750ml habtejszín
- 30ml rum, vagy gyümölcs ízű likőr)
A krém-hez:
- 250g fehércsoki
- 350ml habtejszín
- 30ml rum, vagy gyümölcs ízű likőr
Elkészítése:
1. A sütőt melegítsük elő 180C-ra. Vajazzuk ki két 23x5cm-es tortaforma oldalát, majd az alját béleljük ki sütőpapírral. A csokit és a tejszínt olvasszuk fel kis láng fölött, folyamatos kevergetéssel, majd adjuk hozzá a tejet és a vanília esszenciát.
2.Elektromos habverővel verjük habosra a margarint a cukorral, majd egyenként keverjük bele a tojásokat.
3.Egy kisebb edényben keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót. Óvatosan tegyük a lisztes és a csokis masszát a tojásokhoz és mikor összekeveredett gyorsan öntsük a tortaformába.
4. 20-25 percig sütjük, majd hagyjuk 10 percig hülni. Húzzuk le róla a sütőpapírt és várjuk meg míg teljesen kihűl.
5. A krém: A csokit olvasszuk és keverjük bele a felvert tejszínt, majd adjuk hozzá a likőrt. Kézi habverővel keverjük, amíg eléri a kívánt sűrűséget. Mindkét piskótát vágjuk félbe és töltsük be a krémmel és a felvágott, meghámozott gyümölcsökkel. A maradék habot kenjük a torta tetejére, és díszítsük ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése