Narancsos, krémes és nagyon diós :)
Hozzávalók:
A piskótához:
- 3 tojás
- 10 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 1 tk. sütőpor
- 10 dkg darált dió
- 1 narancs reszelt héja
- 1 kis narancs leve
- csipet só
Liszt + margarin a formához
A krémhez:
- 1 rúd vanília kikapart magja, vagy egy bourbon vaníliás cukor
- 6 db tojássárgája
- 5 dl tej
- 10 dkg cukor
- 5 dkg liszt
- 1 narancs reszelt héja
- 25 dkg aprított dió
A tetejére narancs zselé:
- 1.5 dl narancslé
- 2 lapzselatin
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat verjük fel egyben a cukorral, majd szitáljuk bele a lisztet és a sütőport. Ha ez megvan jöhet a narancshéj és a csipet só. Az előkészített tortaformába öntjük és 180C-ra melegített sütőben 25-30 percig sütjük.
A krémhez forraljuk fel a tejet a vaníliával és a narancshéjjal, majd hagyjuk kihűlni (20 perc). A tojássárgákat verjük habosra a cukorral (fehéredésig) majd öntsük bele a lisztet és a tejet. A masszát tegyük egy lábosba és addig főzzük míg be sűrűsödik. Ekkor keverjünk hozzá 20 dkg diót és ezt is hagyjuk kihűlni,Kenjük jó vastag réteget a félbevágott piskótalapok közé ill. köré és nyomkodjuk köré a maradék diót. A narancslét melegítsük fel majd tegyük bele az előre beáztatott lapzselatinokat.
Hagyjuk hülni és amikor kezd szilárdulni öntsük a torta tetejére. Ha hagyjuk állni pár órát, összeérnek az ízek és tálalhatjuk is. Nagyon finom :-P
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése