2011. július 17., vasárnap

Málnás és fehércsokis puding

  Ez egy Ausztrál bolt receptajánlata.:)

A szószhoz:

 - 1/2 bögre viz
 - 1/2 bögre porcukor
 - 1doboz málna
 - 2 tk citromlé

Hozzávalók: a tésztához

 - 125g vaj
 - 6og cukor
 - 1 tk vanília aroma
 - 2 tojás
 - 100g fehér csoki
 - 75g liszt
 - 1tk sütőpor
 - 1ek tej

Elkészitése:

1. A málnaszószhoz keverjük a vizbe a cukrot egy lábosban és közben melegitsük alacsony lángon.
Kavargassuk amig a cukor el nem olvad. Vegyük magasabb hőfokra és forrás után még 1 percig főzzük.
Vegyük le a tűzről és keverjük bele a málna 1/3 részét. Varjuk meg amig teljesen kihűl a szirup és
törjük össze benne a málnát.
2. A maradék málna felét meg öntsük bele és turmixoljuk össze az egészet.
Adjuk hozza a citromlevet.
3. Vajazzuk ki a 6 puding formát egy pici vajjal.
4. Verjük fel a vajat, cukrot és a vanilia aromát egy robotgéppel,amig könnyű habos nem lesz.
Adjuk hozza a tojás sárgákat és keverjük azt is el benne. Vágjuk apró darabokra a fehércsokit és bele a vajas  habba.
5. Ontsuk bele a csokis vajas krémbe a tejet, majd a lisztet és a sütőport is.
6. Verjük fel kemény habbá a tojásfehérjét, amig benne marad a tálban fejjel lefele is. Óvatosan kanalazzuk bele a vajas krémbe, De vigyázzunk ne törjön nagyon össze.
7. Minden puding formába tegyünk 1 ek málnaszószt, rá egy púpos ek tésztakeveréket.Erre tegyünk 2-3 málna szemet és még 1 ek tészta keveréket.Simítsuk le a tetejét és fedjük le fol-pakkal majd gumival kössük le és 1 fedőval.
8. Töltsünk egy nagy serpenyőbe 1/3-ig vizet és forraljuk fel.Helyezzük rá úgy a pudingformákat, hogy félig ellepje a viz őket. Vegyük le róla a tetőt és közepes hőfokon kb. 20 percig  főzzük ,amig átfőnek a pudingok.Vegyük ki őket a vizből és tegyük félre őket a tálalásig.
Tipp:
Ha nincs külön pudingformád akkor belelehet tenni őket muffin formába és akkor 10 db lesz belőle.
Ebben az esetben úgy kell csinálni, hogy a muffinformát beletesszük egy félig vizzel telitett tepsibe és a sütőben kb 25 percig sutjuk ( 120-150 fokon, hogy ne égjen meg a teteje).
Nem a legegyszerűbb recept amivel életemben találkoztam, de azért meglehet csinálni!!:D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése