2011. március 14., hétfő

Brazil ananász torta

A recept Marthatól van, ő mutatta meg nekem ma!!

 Hozzávalók:

 - 3 tojás
 - 2 narancs leve
 - 2 bögre cukor (30dkg)
 - 2 púpos ek vaj
 - 2 bögre liszt (220g)
 - 1 csapott ek sütőpor
 - 20dkg cukor
 - 1 konzerv ananász

 Elkészítése:

A tojásokat válasszuk szét és verjük fel először a fehérjét, majd a sárgáját is.
Tegyük bele a sárgájába a 2 bögre cukrot, a vajat (felolvasztva), a lisztet, sütőport és a narancsok kifacsart levét.
Tegyük félre és vegyünk elő egy kerek sütőformát Öntsük bele a maradék (20dkg) cukrot
és a tűzhelyen karamellizáljuk meg, hogy szép aranybarna legyen.(Ne kevergessük csak hagyjuk amíg szétolvad és csak utána keverjük meg kicsit, le ne égjen!)Amikor kész "béleljük ki" vele a formát
(figyeljünk hogy az oldalára is jusson) és osszuk el benne az ananászt.
Térjünk vissza a tésztához és keverjük bele a tojásfehérjét is, de óvatosan hogy ne essen össze.
Ezután öntsük az egészet a sütőformába és alacsony hőfokra (kb.150 fokon) előmelegített sütőben, szép lassan süssük 30- 35 percig.Ha átsült várjunk egy kicsit hogy hűljön és akkor fordítsuk ki
egy tálra. Nagyon nagyon finom és egyszerű megcsinálni.
A brazilok kedvenc süteménye, mert jó édes:) Már a mi kedvencünk is!! :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése