2015. június 2., kedd

Vanilla fudge, almás, fahéjas muffin

Hozzávalók:

 - 300g liszt
 - 1 csomag sütőpor
 - 110g cukor
 - 100g ( 12db ) mini vanilla fudge/ karamell   darabok
 - 125ml tej
 - 100ml joghurt
 - 1 tojás
 - 1 kk vanília aroma
 - 60g margarin (olvasztott)
 - fél tk őrölt fahéj
 . 20 dkg (2 alma)

Elkészítése:

A száraz alapanyagokat keverjük össze ( liszt, sütőpor, cukor) majd adjuk hozzá a folyadékokat ( tej, joghurt, tojás, vanília aroma, margarin). Ezután jöhet a fahéj és a tészta mehet is a muffin sütő formába. Az almákat pucoljuk meg és vágjuk kis darabokra (lehet  negyed bevagdosva, vagy kisebb is). Szurjunk minden muffin közepébe egy kis darab vanilla fudge-ot ( vagy tejkaramellt), majd tegyük rá az almát és süssük kb 20 percig 200 fokon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése