2015. június 2., kedd

"Andersson néni fahéjas csigái"- házi kakaós / fahéjas csiga készítése

Hozzávalók:

 - 40 dkg liszt
 - 1 csomag száraz élesztő
 - 12.5 dkg puha margarin
 - 3 db tojás
 - 5 dkg cukor
 - csipet só
 - 2 dl langyos tej

A töltelékhez:

 - 5 dkg margarin
 - 4 ek cukor
 - 2 tk fahéj vagy 2-3 tk kakaópor

Elkészítése:

A lisztet keverjük össze az élesztővel, majd adjuk hozzá adjuk a többi alapanyagot, végére hagyva a tejet. Ezt fokozatosan kell beleönteni és a tésztát szép simává kell gyúrni. Tegyük meleg helyre, amíg megkel, aztán nyújtsuk kicsit kevesebb mint 1cm vastagságúra. Az összekevert margarinos, cukros, kakaós ill. fahéjas masszát a tésztára kenjük ( a szélén 2 cm-re ne kenjünk, mert akkor könnyebb összetekerni).  A tekercset felszeleteljük 1.5-2cm vastag szeletekre, majd egy sütőpapírral bélelt tepsiben, betesszük a sütőbe 200 fokra. Addig süssük amíg szép barnára sül (12-20 perc). Tipp: helyezzünk a sütő aaljába egy tálka vizet, hogy ne száradjanak ki a csigák.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése