Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 csomag száraz élesztő
- 12.5 dkg puha margarin
- 3 db tojás
- 5 dkg cukor
- csipet só
- 2 dl langyos tej
A töltelékhez:
- 5 dkg margarin
- 4 ek cukor
- 2 tk fahéj vagy 2-3 tk kakaópor
Elkészítése:
A lisztet keverjük össze az élesztővel, majd adjuk hozzá adjuk a többi alapanyagot, végére hagyva a tejet. Ezt fokozatosan kell beleönteni és a tésztát szép simává kell gyúrni. Tegyük meleg helyre, amíg megkel, aztán nyújtsuk kicsit kevesebb mint 1cm vastagságúra. Az összekevert margarinos, cukros, kakaós ill. fahéjas masszát a tésztára kenjük ( a szélén 2 cm-re ne kenjünk, mert akkor könnyebb összetekerni). A tekercset felszeleteljük 1.5-2cm vastag szeletekre, majd egy sütőpapírral bélelt tepsiben, betesszük a sütőbe 200 fokra. Addig süssük amíg szép barnára sül (12-20 perc). Tipp: helyezzünk a sütő aaljába egy tálka vizet, hogy ne száradjanak ki a csigák.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése