2010. november 14., vasárnap

Eierschecke



EZ EGY NÉMET SÜTIRECEPT DAGMAR-TÓL!!!
 




Hozzávalók:                                                  


  Az alsó réteghez:                  Túrósréteg:                             
- 50dkg kelt tészta                 - 65dkg túró                           
- 80g mazsola                        - 70g cukor                            
- 60g mandula (felszeletelt)     - 2 tasak vanilliás pudingpor  



                                                                      
    Felső réteg:                                 
 - 6 tojás
 - 90g cukor
 - 1 citrom reszelt héja
  (jó a narancsé is)
  - 125ml tejszín
  - 60g liszt

Vaniliás cukor a tetejére!
 Elkészítés
- A kelt tésztát vékonyra el kell nyújtani és egy magas falú tepsibe rakni.
Hagyjunk neki szélet hogy a töltelék ki ne folyjon!
Egy villával szúrkáljuk meg!
-A túrót a cukorral és a puding porral keverjük össze.
Tegyünk hozzá annyi tejet hogy krém állagú legyen.Aztán egyenletesen kenjük az alsó rétegre.Végül szórjuk rá a mazsolát és a mandulát.
-Válasszuk szét a tojássárgákat és 30g cukorral verjük habbá és adjuk hozzá a reszelt citromhéjat!
A fehérjét keverjük össze a maradék 60g cukorral és habverővel addig keverjük amíg kemény hab nem lesz.
Ezután a tejszínt is felverjük és az egészet összekeverjük.Hozzáadjuk a lisztet és óvatosan kevergetjük!!!
A sütőt 180C-re melegítjük és kb. 25 percig sütjük. Amikor kühűlt kockákra vágjuk!!!!
Jó étvágyat! :-)

2 megjegyzés:

  1. Virág!
    Tök jó a blogod!!!!
    Hiányolom a kelt tészta receptjét.És ha nem tudom, hogy kell olyat csinálni:)))?
    Lécci írd le!
    A

    VálaszTörlés
  2. Katáéknál is sikert aratott a a süti!
    GRATULÁLOK!!! Így továbbbbb! ;-)

    mi lesz a követlező?

    VálaszTörlés