2010. november 14., vasárnap
Eierschecke
EZ EGY NÉMET SÜTIRECEPT DAGMAR-TÓL!!!
Hozzávalók:
Az alsó réteghez: Túrósréteg:
- 50dkg kelt tészta - 65dkg túró
- 80g mazsola - 70g cukor
- 60g mandula (felszeletelt) - 2 tasak vanilliás pudingpor
Felső réteg:
- 6 tojás
- 90g cukor
- 1 citrom reszelt héja
(jó a narancsé is)
- 125ml tejszín
- 60g liszt
Vaniliás cukor a tetejére!
Elkészítés
- A kelt tésztát vékonyra el kell nyújtani és egy magas falú tepsibe rakni.
Hagyjunk neki szélet hogy a töltelék ki ne folyjon!
Egy villával szúrkáljuk meg!
-A túrót a cukorral és a puding porral keverjük össze.
Tegyünk hozzá annyi tejet hogy krém állagú legyen.Aztán egyenletesen kenjük az alsó rétegre.Végül szórjuk rá a mazsolát és a mandulát.
-Válasszuk szét a tojássárgákat és 30g cukorral verjük habbá és adjuk hozzá a reszelt citromhéjat!
A fehérjét keverjük össze a maradék 60g cukorral és habverővel addig keverjük amíg kemény hab nem lesz.
Ezután a tejszínt is felverjük és az egészet összekeverjük.Hozzáadjuk a lisztet és óvatosan kevergetjük!!!
A sütőt 180C-re melegítjük és kb. 25 percig sütjük. Amikor kühűlt kockákra vágjuk!!!!
Jó étvágyat! :-)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Virág!
VálaszTörlésTök jó a blogod!!!!
Hiányolom a kelt tészta receptjét.És ha nem tudom, hogy kell olyat csinálni:)))?
Lécci írd le!
A
Katáéknál is sikert aratott a a süti!
VálaszTörlésGRATULÁLOK!!! Így továbbbbb! ;-)
mi lesz a követlező?