2011. november 12., szombat

Crumble (no milk)

Ez egy angol sütemény recept!

Hozzávalók:

 - 30dkg piros gyümölcs
 - 1ek. liszt
 - 2ek. cukor
A morzsához:

 - 15dkg liszt
 - fél tasak sütőpor
 - 10 dkg cukor
 - 1kk. őrölt fahéj
 - csipet só
 - kevés reszelt gyömbér
 - 10dkg növényi margarin (pl. liga )

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 108 fokra.
a morzsához való alapanyagokat jól összekeverjük, de vigyázzunk, hogy a vaj szét ne olvadjon.
Vajazzunk ki egy tepsit vagy jénait és az alját borítsuk be a gyümölcsökkel.
Szórjuk rá a cukrot és a lisztet, majd öntsük a tetejére a morzsát.
180 fokon kb. 25 percig süssük és ha szép barnára sült a teteje, vegyük ki a sütőből.
Ha egy kicsit kihűlt tegyük kistányérokba és vanília fagyival vagy anélkül tálaljuk.
Nagyon nagyon finom!:P
Étteremben pedig az egészet belerakják egy olyan
tésztába mint a Mince pie (lásd Mince pie), es tejszinhabbal ill. vanilia pudinggal és egy pici lekvárral a közepén tálalják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése