2011. május 15., vasárnap

Répatorta

Emese receptje alapján!:)

 Hozzávalók:

 - 280g cukor
 - 200ml olaj
 - 4db tojás
 - 280g liszt
 - 100g felaprított dio
 - 1 csomag sütőpor
 - 1kk fahéj
 - 400g reszelt sárgarépa
 - csipet só
 - 50g darabolt fekete csoki
 - 1 narancs reszelt héja

  A citrom fondant:

1 citrom levét csavarjuk egy vastagfalú lábasba
és keverjünk hozzá annyi porcukrot, hogy egy fehér,
sűrű masszát kapjunk. Ezt forraljuk fel egy picit,
majd öntsük a kész torta tetejére!!

 Elkészítése:

A répákat pucoljuk meg és reszeljük le.
Keverjük össze a cukrot az olajjal, majd üssük bele a tojásokat.
Egy másik tálba öntsük bele a diót, a lisztet, sót, sütőport és a fahéjat!
Adjuk a cukros masszához a répával, csokichips-el és a narancshéjjal együtt.
A tésztát a kivajazott torta formába(kb 26cm átmérőjű) öntjük és 165fokra előmelegített sütőben,
légkeveréssel 1 óráig sütjük. Amikor kész kivesszük a sütőből és ráöntjük a fondant.
Megvárjuk amíg megszilárdul és már kész is!
Nagyon nagyon finom!!!!:P

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése